10 октомври 2007 г.

СИНЕ МОЙ ***

PLAMEN

Ако видиш граденото цял живот - срито и без дума да кажеш да почнеш отново градеж, или в миг да изгубиш богатство - придобито ,тогава бедата трябва със смях да прозреш.

Ако бъдеш любовник, но без да си хлътнал нещастно, ако можеш, когато си силен да бъдеш и мил, а когато те мразят - без капка омраза честта си да си все пак достойно спасил.

Ако можеш да чуеш ти своите думи, нелепо променени в устата на този и онзи кретен и да слушаш безбройни лъжи, ала в никаква степен да бъдеш с лъжа опетнен.

Ако можеш да бъдеш почтен и когато си властен, а когато без власт си да бъдеш все тъй ненадвит. Да обичаш ти всички приятели свои - по братски, без да имаш сред тях фаворит!

Ако ти съзерцаваш, изследваш и знаеш не малко, без да станеш след време рушител и дребен злобар. Ако бъдеш мечтател, но без да превърнеш най-малко ти, мечтите си в свой господар.

Ако знаеш да бъдеш ти - строг, ала никога гневен; ако можеш да бъдеш в бой - храбър, но не дилетант; ако можеш да бъдеш разумен и чист по душевност, но не моралист и педант.

Ако ти си дочакал триумфа след много провали и дочуваш все още на своята съвест гласа. Ако ти си могъл да запазиш главата си цяла, а пък тези край теб не са!

О, тогава Царе, Богове и Съдба ще те следват, ще обърнат покорно към тебе глава, изведнъж! Но ще бъде най-хубава именно тази победа :
Ще си станал ти, сине мой, ще си станал Мъж!


Днес си на хиляди километра...ЮАР...ОБИЧАМ ТЕ ! МАМА .


Всеки може да бъде велик... , защото всеки може да прави услуги. За това не е необходимо непременно да си завършил колеж. Не е нужно и да можеш правилно да съгласуваш подлога и сказуемото. Имаш нужда само от сърце , пълно с милосърдие. От душа , направлявана от любов.

Мартин Лутър Кинг младши

Ако нямаше препятствия за преодоляване, удивителното богатство на човешкия опит би загубило радостта от удовлетворението. Върхът на хребета нямаше да бъде и наполовина толкова прекрасен, ако не трябваше да прекосяваш мрачни долини, за да го достигнеш.

Хелън Келър

Няма коментари: